Aktivnosti - Poseidon Mobile Home Resort

AKTIVNOSTI

SVE ŠTO VAM TREBA BLIZU JE NAS

BAZEN

Gostima resorta na raspolaganju je vanjski bazen s udobnim ležaljkama i neposrednom blizinom bara koje je idealno mjesto za potpunu relaksakciju i zabavu uz predivne zalaske sunca.

pool-3
tennsi-academy

TENISKA AKADEMIJA

Za sve ljubitelje sporta, na raspolaganju imamo dva teniska terena (zemlja/beton), vaš termin možete rezervirati na recepciji resorta.

PLAŽE MAKARSKE

Centralna gradska plaža najduže je i najveće područje obuhvaćeno u jednom dijelu i proteže se čitavim naseljenim pojasom zapadnog dijela grada, od gradske luke do zadnjih hotelskih objekata dužine oko 2 km. Predstavlja najveću i najpopularniju plažu grada, a osim što nudi užitak u kupanju u bistrom moru, u njoj možete uživati i u raznim sportskim aktivnostima. Radi se o tipičnoj gradskoj plaži koja posjeduje sve sadržaje suvremenih europskih destinacija, od ugostiteljskih i smještajnih kapaciteta do popratnih sadržaja vezanih uz zabavu i aktivnosti, bogata je prirodnom borovom hladovinom što je iznimno važno u vrijeme najtoplijih ljetnih dana, pogodna za djecu i obitelji. Jedan dio plaže otpada na stjenovit i betonski dio na poluotoku Sv. Petar, gdje se iza svjetionika, s vanjske strane poluotoka nalazi manje FKK, nudistički dio kupališnih stijena. Zapadno od gradske plaže slijedi prvo područje izdvojenih plaža zvano Biloševac, a potom i Cvitačka, koje se nalaze u naseljenom području grada. Posljednjih godina na tim je dvama predjelima otvoreno desetak ugostiteljskih beach barova, tako da je lako doći do osvježenja za vrućih ljetnih mjeseci. Na istom tom području nalazi se i jedna nudistička FKK plaža, a nakon slikovitog rta Cvitačka, u borovoj šumi smješteno je još nekoliko malih plažnih uvalica koje također upotrebljavaju nudisti. Čitavo područje prohodno je šumskim puteljkom koji vodi sve do Krvavice.

makarska-beaches
makarska-beaches-2

ŠTO JOŠ VIDJETI

Malakološki muzej franjevačkog samostana utemeljio je 1963. fra Jure Radić. Atraktivnom postavom morskih puževa i školjkaša Jadrana i cijeloga svijeta danas je to turistički najpoznatija malakološka kolekcija u Hrvatskoj. Uz bogatu malakološku kolekciju fra Jure Radića u muzeju se čuva vrijedan herbar bilja planine Biokovo i manja paleontološka kolekcija. Malakološki muzej u Makarskoj je muzej školjaka – ljuštura morskih mekušaca. Nastao je sistematskim i samoprijegornim radom teologa i prirodoznanstvenika dr. fra Jure Radića uz podršku i  suradnju brojnih ljudi, znanstvenika, muzejskih djelatnika, kolekcionara, a posebno vjernog mu kolege fra Franje Careva, a pod najčešće spominjanim geslom “Od naroda – narodu – za narod”.

Hrvatsko svetište Vepric posvećeno je Majci Božjoj Lurdskoj, a osnovao ga je godine 1908. biskup dr. Juraj Carić koji je tu i pokopan. Prirodna špilja i cijeli krajolik s brežuljcima, raslinjem i potokom među njima živo podsjeća na Lurd gdje se Bernardici Soubirous 1858. godine ukazala Blažena Djevica Marija 18 puta. U tom svetištu podignuta je kapela sa sakristijom, oltar na trgu, ispovjedaonice, postaje križnog puta, dom za duhovne vježbe, staze za procesije. Zbog svoje prirodne ljepote i tišine, to je svetište veoma posjećeno kroz cijelu godinu, a glavni su hodočasnički dani 11. veljače, 25. ožujka, 15. kolovoza i 7. i 8. rujna.

Smješten je na primorskim obroncima planine Biokovo iznad sela Kotišina, na nadmorskoj visini od 350 do 500 metara i sastavni je dio Parka prirode Biokovo. Vrt je utemeljio dr. fra Jure Radić (1920.-1990.), franjevac i znanstvenik, sa svrhom znanstvenog istraživanja i motrenja, zaštite i očuvanja te popularizacije i upoznavanja biljnog svijeta planine Biokovo. Na površini biokovskog botaničkog vrta Kotišina utvrđeno je oko 300 samoniklih biljnih svojti, od tipično mediteranskih do planinskih, a na nekim područjima sađene su egzote, poljoprivredno i ljekovito bilje. U centru Kotišine se nalazi i rodna spomen-kuća svećenika isusovca i pjesnika oca Petra Perice, rođenog 1881. godine. Otac Petar Perica s mnogim istaknutim hrvatskim domoljubima mučki je ubijen 1944. godine na otočiću Daksi. Poznat je i kao autor omiljene hrvatske marijanske himne „Rajska djevo, kraljice Hrvata“ i „Do nebesa nek’ se ori“. Kuća je obnovljena i uređena, te je mogu posjetiti svi zainteresirani.

excursions

IZLETI

Geografski i prometni položaj Makarske omogućuje posjetiteljima poludnevne i dnevne izlete, posjet mnogobrojnim prirodnim, kulturnim i drugim znamenitostima i mjestima uz dalmatinsku obalu, njenu zagoru i njene otoke, Hvar, Brač i Korčula.

SPORT I REKREACIJA

Makarska obiluje različitim sportskim sadržajima. Na sportskom kompleksu Sportski centar na predjelu Osejava nalaze se igrališta za nogomet, košarku, ragbi, rukomet, tenis, atletiku te igrališta za male sportove. Posljednih godina ubrzano raste interes za ekstremne sportove: paragliding, sportsko penjanje na stijenama, gorsko planinarenje, brdski biciklizam, jedrenje na dasci, ronjenje, parasailing, trekking i speleologija. Samo 30-ak kilometara od Makarske nalazi se grad Omiš, centar aktivnog turizma Dalmacije. Z a više informacija o najmu i svim ekstremnim sportovima koje nudi ovaj grad slobodno se obratite našem timu na recepciji koji će Vam uvijek biti na usluzi i pomoći pri organiziranju i rezerviranju bilo da se radi o izletima ili sportskim aktivnostima.

sport-and-recreation